BUFF: Tony, Shelly och det magiska ljuset

  • BUFF

Original title: Tonda, Slávka a kouzelné svetlo. Tjeckien 2023. 82 minuter. Regi: Filip Posivac. Svenskt tal. Svensk text.

Beskrivning

Elvaåriga Tony har en unik egenskap – han lyser. Han tillbringar sina dagar hemma och drömmer om att ha en vän. Innan jul flyttar en egendomlig flicka vid namn Shelly in i samma lägenhetshus och vänder upp och ner på hans värld. Tillsammans ger de sig ut på ett äventyrligt sökande efter ursprunget till det mystiska mörker som suger ljuset ur deras hus. En otroligt vacker och lite läskig stop-motion-animation.

Se trailer på Youtube.

Praktisk information

De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.

Under festivalen tillåts varje klass bara boka ett evenemang. Om en klass bokar flera evenemang avbokas dessa av skolbions personal och det evenemang som först bokades behålls. 

Festivalens biografvisningar är öppna för allmänheten.

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.