BUFF: Allt kan förändras - kortfilmspaket

  • BUFF

Detta kortfilmspaket innehåller fyra filmer och är 60 minuter långt.

Filmer

Greenhouse

Thermokipio. Grekland 2023. 18 minuter. Regi: George Georgakopoulos. Grekiskt tal. Engelsk text.

Sally drömmer om att lämna sin småstad för att spela fotboll i Juventus. Som ung invandrarkille står han inför utmaningar och hinder för att kunna förverkliga sin dröm.

Our Uniform

Iran 2023. 7 minuter. Regi: Yegane Moghaddam. Persiskt tal. Engelsk text.

Varje söm och skrynkla på skoluniformen väcker minnen och drömmar. Hade hon växt upp någon annanstans hade hon kunnat bli vad som helst men i Teheran blev hon bara en tjej.

Tits

Norge 2023. 11 minuter. Regi: Eivind Landsvik. Norskt tal. Engelsk text.

När alla vänner drar på fest lämnas Oscar och Iben ensamma kvar på stranden. Tillsammans vandrar de hemåt genom sommarnatten i en vacker film om vänskap och oväntade möten.

Summer 2000

Été 2000. Kanada 2023. 20 minuter. Regi: Virginie Nolin, Laurence Olivier. Franskt tal. Engelsk text.

Sommaren 2000 hänger Sarah, nio år, med sin storasyster och hans pojkvän i skejtrampen. En dag hamnar hon ensam med pojkvännens 14-åriga lillebror och efter detta vill hon aldrig mer tillbaka till rampen.

Praktisk information

De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.

Under festivalen tillåts varje högstadieklass boka två evenemang. Om en klass bokar fler evenemang avbokas dessa av skolbions personal och det evenemang som först bokades behålls.

Festivalens biografvisningar är öppna för allmänheten.

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.