BUFF: Allt kommer bli bra - kortfilmspaket

  • BUFF

Detta kortfilmspaket innehåller tre filmer och är 60 minuter långt.

Filmer

The World Is Ours

Le Monde Est À Elles. Kanada 2023. 21 minuter. Regi: Nadia Louis-Desmarchais. Franskt tal. Engelsk text.

Efter coronapandemin har antalet unga som mår dåligt ökat drastiskt. Sommaren 2022 åker några ungdomar drabbade av psykisk ohälsa, iväg på ett läger i skogen för att läka och hitta sig själva igen. 

The Ruse

La Ruse. Kanada 2023. 11 minuter. Regi: Johanne Prégent. Franskt tal. Engelsk text.

Två utsatta tonåringar gömmer sig på samma toalett. Ett oväntat möte som kanske kan bli startpunkt på något nytt. En film om mobbning, vänskap och att vara starka tillsammans.

A Good Boy

Un Bon Garçon. Belgien, Frankrike 2023. 19 minuter. Regi: Paul Vincent de Lestrade. Franskt tal. Engelsk text.

Maxime är en ung lovande simmare, som drömmer om en framtid som elitidrottare. En eftermiddag kliver polisen in under ett träningspass för att förhöra hans tränare, som anklagas för sexuella övergrepp.

Praktisk information

De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.

Under festivalen tillåts varje högstadieklass boka två evenemang. Om en klass bokar fler evenemang avbokas dessa av skolbions personal och det evenemang som först bokades behålls.

Festivalens biografvisningar är öppna för allmänheten.

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.