BUFF: Bara vara sig själv - kortfilmspaket

  • BUFF

Detta kortfilmspaket innehåller fyra filmer och är 50 minuter långt.

Filmer

Brouillarta

Norge 2023. 14 minuter. Regi: Ingvild Søderlind. Franskt och norskt tal. Svensk text.

Norske Elliot tillbringar sommaren i Frankrike och är rädd för det mesta. Landskapet är mystiskt och hans släktingar berättar om den gåtfulla Broulliarta som är snabb som vinden. En film om rädslor och mod.

Felt Cute

Island 2023. 7 minuter. Regi: Anna Karín Lárusdóttir. Isländskt tal. Svensk text.

Breki lånar sin storasysters kläder och smink, men när familjen dyker upp får han panik och gömmer sig. Vad är han egentligen rädd för och varför ska det vara så svårt att vara sig själv?

Death to the Bikini!

À mort le bikini!. Kanada 2023. 17 minuter. Regi: Justine Gauthier. Franskt tal. Svensk text.

Lili är en kavat 10-åring som är van vid att bada utan överdel. När hennes föräldrar tycker att hon ska ha en bikinitopp på sig gör hon uppror. Varför ska hon behöva skyla sin kropp och inte killarna?

Praktisk information

De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.

Under festivalen tillåts varje klass bara boka ett evenemang. Om en klass bokar flera evenemang avbokas dessa av skolbions personal och det evenemang som först bokades behålls. 

Festivalens biografvisningar är öppna för allmänheten.

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.