BUFF: Bilder från Mellanöstern - kortfilmspaket

  • BUFF

Detta kortfilmspaket innehåller tre filmer och är 55 minuter långt.

Filmer

Things Unheard Of

Serpêhatiyên Neqewimî. Turkiet 2023. 16 minuter. Regi: Ramazan Kilic. Kurdiskt tal. Engelsk text.

När de turkiska soldaterna tog alla tv-antenner tystnade den kurdiska byn. För Şevins mormor var tv:n det enda fönstret mot världen. Nu är det upp till Şevin att ta saken i egna händer och göra mormor glad igen.

The thirteenth year

Sizdah Saleghi. Iran 2023. 10 minuter. Regi: Samad Alizadeh. Azariskt tal. Engelsk text. 

När Helia fyller 13 säljer familjen hennes cykel. Som kvinna i Iran passar det sig inte med cykling. Men Helia är inte övertygad.

Palestine Islands

Palestina, Frankrike 2023. 22 minuter. Regi: Nour Ben Salem, Julien Menanteau. Arabiskt tal. Engelsk text.

12 åriga Maha vill uppfylla sin blinda morfars dröm om att känna havet en sista gång. Hon antar utmaningen, får honom att tro att muren har fallit och att det är möjligt att återvända till hans hemland. Tillsammans med sina vänner från Balata-lägret förbereder hon en märklig resa för honom.

Praktisk information

De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.

Under festivalen tillåts varje klass bara boka ett evenemang. Om en klass bokar flera evenemang avbokas dessa av skolbions personal och det evenemang som först bokades behålls. 

Festivalens biografvisningar är öppna för allmänheten.

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.