BUFF: English delights - kortfilmspaket

  • BUFF

Detta kortfilmspaket innehåller fyra filmer och är 80 minuter långt.

Filmer

Healer

Kanada, USA 2023. 16 minuter. Regi: Mackenzie Leigh Engelskt tal. Utan text.

Är det möjligt att älska någon man aldrig träffat? Morgans syster dog innan hon föddes men följer henne som en osynlig vän i vått och torrt.  

Color Theories

USA 2023. 17 minuter. Regi: Devin Jane Febbroriello. Engelskt tal. Utan text.

Charlotte befinner sig i process att bearbeta sin mammas stroke, samtidigt som hennes kropp utvecklas och hon får sin första mens. Hon måste nu navigera genom sorg och förändringar på många olika plan.  

Lemon tree

USA 2023. 17 minuter. Regi: Rachel Walden. Engelskt tal. Utan text.

Under Halloween-jippot stjäl pappan trollkarlens vita kanin för att imponera på sin tioåriga son. Kan man lita på någon som stjäl? Under bilresan hem blir det tydligt för sonen vem som är att lita på.  

Dog Days

Storbritannien 2023. 9 minuter. Regi: Carlotta Beck Peccoz. Engelskt tal. Utan text.

Adele kämpar med att acceptera sin kropp. Under en eftermiddag vid poolen ställs allt på sin spets. Adele utmanas av de andra ungdomarna och tvingas konfrontera sin osäkerhet och sina komplex.

Praktisk information

De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.

Under festivalen tillåts varje högstadieklass boka två evenemang. Om en klass bokar fler evenemang avbokas dessa av skolbions personal och det evenemang som först bokades behålls.

Festivalens biografvisningar är öppna för allmänheten.

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.