BUFF: Identitet och frihet - kortfilmspaket

  • BUFF

Detta kortfilmspaket innehåller fyra filmer och är 80 minuter långt.

Filmer

Piece by Piece

Stück für stück. Österrike 2023. 9 minuter. Reza Rasouli. Tyskt tal. Engelsk text.

“När ska du sluta använda slöja?" "Om ett år kanske.” Två vänner kommer varandra nära i en film om förändring, hemligheter, mod och om att bryta upp, bit för bit.

When a Rocket Sits on the Launch Pad

Huo jian fa she shi. Kina 2023. 12 minuter. Regi: Bohao Liu. Kinesiskt tal. Engelsk text.

Fang står inför ett vägval. Mest av allt vill hon fortsätta spela basket men för att göra det behövs tillräckliga betyg för college. I limbo mellan tradition och drömmar sneglar Fang mot rymdraketerna som seglar förbi i skyn.

Shooting Watermelons

Sparare Alle Angurie. Italien, Storbritannien 2023. 20 minuter. Regi: Antonio Donato. Italienskt och engelskt tal. Engelsk text.

Federico är på semester med sin pappa och storebror på Sardinien. Pappan är en självsäker machoman, vars ideal är svåra för Federico att leva upp till och får honom att känna sig otillräcklig.

Burul

Kirgizistan 2023. 14 minuter. Regi: Adilet Karzhoev. Kirgiziskt tal. Engelsk text.

På den kirgiziska landsbygden brinner Burul för brottning men skolans tränare låter henne inte träna i samma lokaler som killarna. Även Buruls pappa motsätter sig – men brottningen visar sig vara en räddare i nöden.

Praktisk information

De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.

Under festivalen tillåts varje högstadieklass boka två evenemang. Om en klass bokar fler evenemang avbokas dessa av skolbions personal och det evenemang som först bokades behålls.

Festivalens biografvisningar är öppna för allmänheten.

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.