BUFF: Kortfilmspaket om känslor

  • BUFF

Detta kortfilmspaket innehåller tre filmer och är 50 minuter långt.

Filmer

Svarta nattfilmen

Sverige 1980. 7 minuter. Regi: Gisela Ekholm. Svenskt tal. Utan text.

Lena har fått en lillebror som alla gullar med och ingen bryr sig om henne. Ingen märker heller att lillebror tappat nappen fast han gastar för full hals…

Argfilmen

Sverige 1976. 5 minuter. Regi: Gisela Ekholm, Per Ekholm. Svenskt tal. Utan text.

Alla människor är dumma, tycker Lena. Mest av allt kompisen Karin, som hon är osams med. Men när Karin ringer och vill leka blåser ilskan bort meddetsamma.

Ville och Vilda Kanin... mer vild än tam

Sverige 2006. 31 minuter. Regi: Lennart Gustafsson och Ylva-Li Gustafsson. Svenskt tal. Utan text.

Möt tamkaninen Ville som rymt och ger sig ut på spännande skogsäventyr tillsammans med vildkaninen Vilda, som vet allt om hur man tar hand om sina djurvänner.

Praktisk information

De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.

Under festivalen tillåts varje förskola och f-klass boka ett evenemang per förskola och skola. Vill flera avdelningar gå får alla samlas i en bokning till en film. Om en förskola bokar flera evenemang avbokas dessa av skolbions personal och det evenemang som först bokades behålls.

Festivalens biografvisningar är öppna för allmänheten.

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.