BUFF: Motgångar och möjligheter - kortfilmspaket

  • BUFF

Detta kortfilmspaket innehåller fyra filmer och är 65 minuter långt.

Filmer

Mano

Danmark 2023. 15 minuter. Regi: Toke Madsen. Danskt tal. Svenskt text.

Om man växer upp i fattigdom med en mamma som inte klarar av att ta hand om sina barn kan en beskyddande storebror betyda allt. Tillsammans är bröderna starka och står upp för varandra när det gäller.

Extraordinary Mona

Bijzonder Buitengewoon. Belgien 2023. 16 minuter. Regi: Sarah van Dale. Holländskt tal. Engelsk text.

En stor förändring är på väg att inträffa i Monas liv. Hon ska lämna sin skola för elever med neuropsykiatriska diagnoser, säga hej då till sina klasskamrater och försöka skaffa sig nya vänner.

Aaaah!

Frankrike 2022. 5 minuter. Regi: Osman Cerfon. Utan tal.

“Aaaah!” ropar barnen på väg ner för rutschkanan. “Aaaah!” ylar barnen som slåss. “Aaaah!” jämrar barnet hos skolsyster. “Aaaah!” ljuder de mätta barnen i kör.  “Aaaah!” är ett ilskan och glädjens rop.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!

The Birthday Party

Il compleanno di Enrico. Tyskland, Frankrike, Italien 2023. 17 minuter. Regi: Francesco Sossai. Italienskt tal. Engelsk text.

I december 1999 är en pojke bjuden på födelsedagskalas hos Enrico, som bor med sin familj på den italienska vischan. Pojken har ångest inför millenniebuggen och kalaset visar sig vara en märklig upplevelse.

Praktisk information

De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.

Under festivalen tillåts varje högstadieklass boka två evenemang. Årskurs 6 tillåts boka ett evenemang. Om en klass bokar fler evenemang avbokas dessa av skolbions personal och det evenemang som först bokades behålls.

Festivalens biografvisningar är öppna för allmänheten.

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.