BUFF: Perles françaises - kortfilmspaket

  • BUFF

Detta kortfilmspaket innehåller tre filmer och är 85 minuter långt.

Filmer

Midnight on MSN

Minuit sur MSN. Frankrike 2023. 22 minuter. Regi: Elise Levy. Franskt tal. Engelsk text.

Sent på kvällarna chattar 13-åriga Laure i hemlighet med Alix på MSN. På dagarna, i skolan, är det som att de inte känner varandra. När Laure bjuder hem Alix efter skolan förändras allt.

The second round

Le second tour. Frankrike 2023. 26 minuter. Regi: Maxime Cappello. Franskt tal. Engelsk text.

Frankrike är i chock efter Jean-Marie Le Pens framgångar, men 14-åriga Enzo är glad. Han ska få tillbringa tid tillsammans med Emilie, för att dela ut flygblad från det högerextrema partiet Nationell samling.

L'âge acrobatique

Frankrike 2023. 16 minuter. Regi: Mathieu Barbet. Franskt tal. Engelsk text.

13-åriga Lucas deltar för första gången i en akrobatikworkshop. I gymnastiksalen flyger kroppar, fallrisken är hög och Lucas hjärta slår dubbla slag. För första gången har Lucas blivit förälskad.

Praktisk information

Visningen följs av ett samtal med en gäst från filmteamet.

De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.

Under festivalen tillåts varje högstadie- och gymnasieklass boka två evenemang. Om en klass bokar fler evenemang avbokas dessa av skolbions personal och det evenemang som först bokades behålls.

Festivalens biografvisningar är öppna för allmänheten.

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.