BUFF: Redo eller inte - kortfilmspaket

  • BUFF

Detta kortfilmspaket innehåller tre filmer och är 65 minuter långt.

Filmer

Manity

Libanon, Frankrike, Qatar 2022. 15 minuter. Regi: Hussen Ibraheem. Arabiskt tal. Engelsk text.

“Vad väntar du på? Ge mig fågeln!” När 11-årige Firas följer med sin pappa på fågeljakt i de libanesiska bergen ställs han inför sitt livs största dilemma. En film om mod, könsroller och uppväxt.  

Inte redo

Sverige 2023. 15 minuter. Regi: Polina Blag. Svenskt tal. Engelsk text.

Kompisarna skolkar och hänger vid macken och imorgon är det nationella prov. Vi följer en tonårstjejs dag med smink, snapchat och längtan efter att passa in i gänget.  

Dusk

Timis. Senegal 2023. 16 minuter. Regi: Awa Moctar Gueye. Wolofskt tal. Engelsk text.

Binta lottas fram till gängets nya ledare. Men för att bevisa sig värdig måste hon ta reda på vad som finns i den märkliga och skrämmande mannen Pa Kong-Kongs ryggsäck. I natten ger sig Binta och gänget ut.

Praktisk information

De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.

Under festivalen tillåts varje klass bara boka ett evenemang. Om en klass bokar flera evenemang avbokas dessa av skolbions personal och det evenemang som först bokades behålls. 

Festivalens biografvisningar är öppna för allmänheten.

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.