BUFF: Små vänner, stora upptäckter - kortfilmspaket

  • BUFF

Detta kortfilmspaket innehåller fem filmer och är 35 minuter långt.

Filmer

Vad finns i lådan?

Wat zit er in die kist? Belgien 2023. 10 minuter. Regi: Bram Algoed. Utan tal.

Piloterna ska transportera en stor låda. Vilket djur gömmer sig däri? Lådan får åka flygplan, båt, tåg, buss och till sist cykel. Vem är det som väntar på paketet på andra sidan?

Bävern

Beaver. Tyskland 2022. 4 minuter. Regi: Julia Ocker. Utan tal.

På seglats i sitt vackra träskepp stöter musen på en bäver strandad på en öde ö. Musen räddar den skeppsbrutne bävern, men bävern var nog hungrigare än vad musen hade räknat med.

Sevanik

Armenien 2023. 7 minuter. Regi: Harutyun Tumaghyan. Utan tal.

Sevanik är en liten drake som bor i en sjö med ett fluffigt moln. En dag när de två vännerna utforskar världen utanför sjön blir draken biten av en mygga. Bettet sätter igång ett överraskande oväder.

Solrosen

Tournesol. Frankrike, Ryssland 2023. 4 minuter. Regi: Natalia Chernysheva. Utan tal.

Dagen gryr och det är full fart på solrosfarmen. När de andra solrosorna gör morgongympa ligger en kvar och drar sig. Istället är den uppe på natten med stjärnor och nattdjur.

Blåsfisken

Kugelfisch. Tyskland 2022. 4 minuter. Regi: Julia Ocker. Utan tal.

I ett hav fyllt av stora, läskiga fiskar måste den lilla blåsfisken låtsas vara stor och stark för att överleva. Men är de andra fiskarna verkligen så otäcka som de ser ut?

Praktisk information

De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.

Under festivalen tillåts varje förskola boka ett evenemang per förskola. Vill flera avdelningar gå får alla samlas i en bokning till en film. Om en förskola bokar flera evenemang avbokas dessa av skolbions personal och det evenemang som först bokades behålls.

Festivalens biografvisningar är öppna för allmänheten.

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.