BUFF: Underbara märkligheter - kortfilmspaket

  • BUFF

Detta kortfilmspaket innehåller fyra filmer och är 40 minuter långt.

Filmer

Pond

Tümpel. Schweiz 2023. 9 minuter. Regi: Lena von Döhren, Eva Rus. Utan tal.

Ett sillstim simmar runt i havet i fantastiska former. Plötsligt blir stimmet anfallna av en flock med måsar. En ensam sill finner sig strandad i en pöl med ett avigt gäng havsdjur.

Andersland

Belgien 2022. 8 minuter. Regi: An Vrombaut. Utanl tal.

Ute på savannen leker Gerda och vännerna kurragömma. Kompisgänget ser ut som giraffer utan hals. Plötsligt växer Gerdas hals långt upp ovanför molnen. Kommer Gerda hitta tillbaka till sina vänner?

Battery Mommy

건전지 아빠. Sydkorea 2023. 9 minuter. Regi: Seung-bae Jeon. Utan tal.

Batterimamman har många jobb på förskolan. Hon jobbar som såpbubbelblåsare, elvispmaskinist och värmetekniker. En dag börjar julgranen att brinna på skolan. Batterimamman kommer till undsättning!

Princess Aubergine

Prinzessin Aubergine. Tyskland 2023. 8 minuter. Regi: Dina Velikovskaya. Utan tal.

Kungen och drottningen har allt ett lyckligt kungapar kan tänkas önska sig. En lycklig relation, ett slott, trädgårdar och djur. Men frågan är: var är prinsessan Aubergine?

Praktisk information

De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.

Under festivalen tillåts varje förskola boka ett evenemang per förskola. Vill flera avdelningar gå får alla samlas i en bokning till en film. Om en förskola bokar flera evenemang avbokas dessa av skolbions personal och det evenemang som först bokades behålls.

Festivalens biografvisningar är öppna för allmänheten.

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.