BUFF: Ung i Sverige - kortfilmspaket

  • BUFF

Detta kortfilmspaket innehåller fem filmer och är 80 minuter långt.

Filmer

Vänta

Sverige 2023. 11 minuter. Regi: Martin Jenefeldt. Svenskt tal. Engelsk text.

Två tjejer väntar på en kille. När han dyker upp har han med sig en väska som han vill att de ska ta hand om. Hur kan något så oskyldigt som att flytta en väska få allvarliga konsekvenser?

Spillt blod torkar inte

Sverige 2023. 6 minuter. Regi: Daniil Tomas. Svenskt tal. Engelsk text.

“Pang, ljudet av ännu en förlorad talang.” Poetiskt, vackert och gripande filmkollage och spoken word om gängkriminalitet och utanförskap.

Summer Nights Be Like

Sverige 2023. 14 minuter. Regi: Oméya Simbizi. Svenskt tal. Engelsk text.

Fardosa och hennes gäng blir bjudna på fest i en villaförort. Men något är skumt och festen känns mindre och mindre välkomnande. En fantasifull och smått klaustrofobisk blinkning till Jordan Peeles Get Out.

Munbloss

Sverige 2023. 13 minuter. Regi: Willy Fermelin. Svenskt tal. Engelsk text.

14-åriga Wilma och hennes kompisar hänger i lekparken. Allt är som vanligt men någonting har förändrats – och det ger Wilma en klump i magen. En film om språnget mellan barndom och ungdom.  

Punkdrömmar

Sverige 2024. 15 minuter. Regi: Maja Moberg, Melina Ekh. Svenskt tal. Engelsk text.

Borgerlig begravning, ett av Sveriges yngsta punkband, fångar sin generations stridsrop i sin rundgång och energi. En intim dokumentär om musik, vänskap och punkdrömmar.

Praktisk information

De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.

Under festivalen tillåts varje högstadie- och gymnasieklass boka två evenemang. Om en klass bokar fler evenemang avbokas dessa av skolbions personal och det evenemang som först bokades behålls.

Festivalens biografvisningar är öppna för allmänheten.

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.