BUFF: Utmaningar och orättvisor - kortfilmspaket

  • BUFF

Detta kortfilmspaket innehåller fyra filmer och är 50 minuter långt.

Filmer

Summer Without You

Zomer zonder jou. Nederländerna 2023. 15 minuter. Regi: Milou Gevers. Holländskt tal. Svensk text.

Julie är tio år och på campingsemester med sin mamma. Hennes pappa har träffat en ny kvinna och Julia är rädd att detta ska göra mamma ledsen. På campingen får hon nya vänner som sätter allt i nytt ljus.  

The Hedgehog

Ježek. Tjeckien 2023. 2 minuter. Regi: Daniela Hýbnerová. Utan tal.

Kan igelkottar simma? Pojken letar i trädgården och hittar en igelkott som han kastar ner i poolen. Den sjunker som en sten men lyckas med nöd och näppe ta sig upp. Nu är igelkotten arg!

Xiaohui and his cows

Xiaohui he ta de niu. Kina, USA 2023. 15 minuter. Regi: Xinying Lao. Kinesiskt tal. Svensk text.

Xiaohui bor hos sin morfar som har en farm uppe i bergen. Morfar bestämmer sig för att sälja deras kalv för att ha råd att renovera köket. Xiaohui gör allt i sin makt för att behålla sin vän.

Spelregler

Sverige 2023. 12 minuter. Regi: Christian Zetteberg. Svensk text. Engelsk text.

Barnen från Vargarnas HK ska spela sin första handbollsturnering. Det är en viktig turnering med proffs och talangscouter på läktaren. Plötsligt avbryter de vuxna matchen när Theo ska spela i killarnas lag.

Praktisk information

De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.

Under festivalen tillåts varje klass bara boka ett evenemang. Om en klass bokar flera evenemang avbokas dessa av skolbions personal och det evenemang som först bokades behålls. 

Festivalens biografvisningar är öppna för allmänheten.

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.