BUFF: Våra nära och kära - kortfilmspaket

  • BUFF

Detta kortfilmspaket innehåller fyra filmer och är 45 minuter långt.

Filmer

The Truth about Alvert, the Last Dodo

La vérité sur Alvert, le dernier dodo. Schweiz 2022. 17 minuter. Regi: Nathan Clement. Tal på kreolspråk. Svensk text.

På den lilla vulkanön Réunion letar Lunet och hans morfar efter en kyckling, som kan förvandlas till en dront. Lunets mamma är sjuk och det sägs att drontens fjädrar har en magisk kraft.

En fantasi

Sverige 2023. 4 minuter. Regi: William Fidler. Utan tal.

Varje bild är som en tavla i denna poetiska studie av lek, fantasi, barndom och natur. Under några få minuter skapas en både drömsk och vacker atmosfär. Vinnare av BUFFs pris på Novemberfestivalen 2023.

Stormy Weather

Kanada 2023. 11 minuter. Regi: Gabrielle Gingras. Franskt tal. Svensk text.

Gabrielles syskon njuter av sommaren. Men för Gabrielle är det annorlunda – hon trivs bäst inomhus, i skydd från både den otäcka solen och det blöta regnet. För att gå ut krävs det mycket mod.

Jag heter Edgar och jag har en ko

Jmenuju se Edgar a mam kravu. Tjeckien 2023. 8 minuter. Regi: Filip Diviak . Engelskt tal. Svensk text.

En dag går Edgar en guidad tur på ett slakthus. Den nyfödda kalven ska bli schnitzel. Förskräckt bestämmer han sig för att adoptera djuret. Men det visar sig inte vara helt lätt att ha en ko hemma i lägenheten.

Praktisk information

De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.

Under festivalen tillåts varje klass bara boka ett evenemang. Om en klass bokar flera evenemang avbokas dessa av skolbions personal och det evenemang som först bokades behålls. 

Festivalens biografvisningar är öppna för allmänheten.

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.