BUFF: Kortfilmstävling - kortfilmspaket

  • BUFF

- ett kortfilmsmaraton för de riktigt filmsugna

Detta kortfilmspaket innehåller åtta filmer och är 124 minuter långt.

Filmer

Burul

Kirgizistan 2023. 14 minuter. Regi: Adilet Karzhoev. Kirgiziskt tal. Engelsk text.

På den kirgiziska landsbygden brinner Burul för brottning men skolans tränare låter henne inte träna i samma lokaler som killarna. Även Buruls pappa motsätter sig – men brottningen visar sig vara en räddare i nöden.

Death to the Bikini!

À mort le bikini!. Kanada 2023. 17 minuter. Regi: Justine Gauthier. Franskt tal. Svensk text.

Lili är en kavat 10-åring som är van vid att bada utan överdel. När hennes föräldrar tycker att hon ska ha en bikinitopp på sig gör hon uppror. Varför ska hon behöva skyla sin kropp och inte killarna?

Dog Days

Storbritannien 2023. 9 minuter. Regi: Carlotta Beck Peccoz. Engelskt tal. Utan text.

Adele kämpar med att acceptera sin kropp. Under en eftermiddag vid poolen ställs allt på sin spets. Adele utmanas av de andra ungdomarna och tvingas konfrontera sin osäkerhet och sina komplex

Dusk

Timis. Senegal 2023. 16 minuter. Regi: Awa Moctar Gueye. Wolofskt tal. Engelsk text.

Binta lottas fram till gängets nya ledare. Men för att bevisa sig värdig måste hon ta reda på vad som finns i den märkliga och skrämmande mannen Pa Kong-Kongs ryggsäck. I natten ger sig Binta och gänget ut.

L'âge acrobatique

Frankrike 2023. 16 minuter. Regi: Mathieu Barbet. Franskt tal. Engelsk text.

13-åriga Lucas deltar för första gången i en akrobatikworkshop. I gymnastiksalen flyger kroppar, fallrisken är hög och Lucas hjärta slår dubbla slag. För första gången har Lucas blivit förälskad.

Punkdrömmar

Sverige 2024. 15 minuter. Regi: Maja Moberg, Melina Ekh. Svenskt tal. Engelsk text.

Borgerlig begravning, ett av Sveriges yngsta punkband, fångar sin generations stridsrop i sin rundgång och energi. En intim dokumentär om musik, vänskap och punkdrömmar.

Shooting Watermelons

Sparare Alle Angurie. Italien, Storbritannien 2023. 20 minuter. Regi: Antonio Donato. Italienskt och engelskt tal. Engelsk text.

Federico är på semester med sin pappa och storebror på Sardinien. Pappan är en självsäker machoman, vars ideal är svåra för Federico att leva upp till och får honom att känna sig otillräcklig.

The Birthday Party

Il compleanno di Enrico. Tyskland, Frankrike, Italien 2023. 17 minuter. Regi: Francesco Sossai. Italienskt tal. Engelsk text.

I december 1999 är en pojke bjuden på födelsedagskalas hos Enrico, som bor med sin familj på den italienska vischan. Pojken har ångest inför millenniebuggen och kalaset visar sig vara en märklig upplevelse.

Praktisk information

De medföljande vuxna ansvarar för sina elever och ordningen i salongen. Entrén stänger efter insläpp, så kom i god tid. Det inte är tillåtet att äta eller dricka något på skolbiovisningarna.

Under festivalen tillåts varje högstadieklass boka två evenemang. Om en klass bokar fler evenemang avbokas dessa av skolbions personal och det evenemang som först bokades behålls.

Festivalens biografvisningar är öppna för allmänheten.

Kulturbuss

Kulturbuss bokas genom att klicka på knappen under "Kulturbuss" när du genomför din bokning. Kulturbussen är bokningsbar fram till och med 14 dagar innan tillfället.